Piton

Piton

Sürünənlər fəsiləsindən zəhərsiz ilan

 

Piton dünyada ən uzun ilan sayılır. Çox təhlükəli olsa da, zəhəri yoxdur.

 

Uzunluğu bəzən 7 metrə çatan pitonlar Afrika, Avstraliya və Asiyanın tropik regionlarında yaşayır. Həmçinin onlara səhralarda, savannalarda və tropik meşələrdə rast gəlmək olar.

 

Piton şikarını dişləmir, öz möhkəm fəqərələri ilə onu sıxaraq öldürür, sonra isə bütöv halda udur.

 

Digər ilanlar kimi, pitonun da çənəsi şikarı udmaq üçün xüsusi quruluşa malikdir və adi halda olduğundan bir neçə dəfə genişlənə bilir. Bunun sayəsində piton hətta insanı belə uda bilər.

Antiloplar, meymunlar və kaymanlar pitonların ən çox xoşladıqları qidalardır.

 

Bəzi insanlar pitonları ev heyvanları kimi saxlayır. Onlar böyük və uzun olsalar da, təhrik edilməsə, insana hücum etmirlər.